top of page
0.jpg

WEIBELSGADE

Områdefornyelse i Lemvig

8-20181016_074547.jpg

MØLDRUP

Områdefornyelse i Møldrup

Sundstrup Solskin 4.jpg

Sundstrup

Fjordtilgængelighed

NYHEDER

ark

plan 

1639738704960.jpeg

arkplan vinder konkurrence

Vi er glade for at kunne annoncere, at vi er en del af teamet, som har vundet den nye skole på Stigsborg Havnefront i Nørresundby for Aalborg Kommune.

Børne- og Ungeuniverset skal fungere som omdrejningspunktet i den nye bydel – et hus, der rummer faciliteter til både daginstitution, skole og et bydelshus for forenings- og kulturliv.

Projektets udearealer er designet til at give en meningsfuld og flot sammenbinding til den nærliggende fjord. Landskabsprojektet er bygget op omkring konceptet af forskellige biotoper, som er bundet sammen med bydelsparken og som både integreres i det rekreative landskab samt i læringsmiljøet på skolen.

Projektets store mødested for både skolen og selve bydelen er det store bydelstorv, ”Skolepladsen”, som kan bruges til forsamlinger i forbindelse med bydelshuset, markeder og meget mere.

Vinderteamet består af A. Enggaard A/S, Kjaer & Richter A/S, ARKPLAN, AFRY, Ekolab Aps og Rosan Bosch Studio.

Projektet forventes klar til indflytning i slutningen af 2024.

Studietur_Paris-2.jpg

Tegnestuen er lige vendt hjem fra en fantastisk skøn studietur i Paris. Vi har set både klassiske, smukke anlæg som Parc de la Villette og Buttes Chaumont, ligesom vi har set nye, spændende projekter i Boulogne-Billancourt, Parc Clichy og mange flere – programmet har været fyldt. 
Overvejer du selv at tage til Paris, så har vi et godt program liggende.

hilsner fra paris

IMG_0153.jpg

Nyt møbel - gry

Arkplan har i samarbejde med G9 udviklet en serie af udendørsmøbler i et klassisk og uformelt design - ’GRY’. Serien består i alt af bord, bænk, stol og plint.

kildeparken.jpg

fyrkildevej har vundet

Fyrkildevej, som er et samarbejde mellem Rosseels Tegnestue/Arkplan, bygherren Himmerland Boligforeningarkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApSBrix & Kamp A/S og LINK Arkitektur, har modtaget Aalborg Kommunes Bygningspræmiering 2022. Renoveringen og transformationen af det almennyttige boligbyggeri på Fyrkildevej 1 – 126 har vundet en præmie for at transformere et trist og nedslidt boligområde til en levende bydel med mangfoldige boligformer, samt trygge udeområder, som beboerne har taget fantastisk godt imod.

Vi ønsker Willy Rosseel et stort tillykke med den flotte præmiering!

20220814_111634-3.jpg

Som en del af områdefornyelsen, ”Fjordklyngen”, blev det færdige projekt på Sundstrup Havn indviet af Borgmester Ulrik Wilbæk og 150 fremmødte borgere.
Det nye område er en sammensmeltning af eksisterende erhvervsfiskeri af muslinger med nye rekreative aktiviteter som et madpakkehus og opholdsområder.
Etape to, som er nær forstående, vil desuden give adgang til vandet for kanoer og kajakroere samt etableringen af en ponton for bader.
På havnen skal der fremover både være plads til erhvervsfiskere, lystbåde, der sættes i fjorden, vinterbader og alle, som har brug for et stop på vejen for at nyde en pause og deres madpakker. Ved at forene aktiviteterne og føre dem til dette specifikke område smeltes det sammen til ét interessant byrum.

INDVIELSE AF SUNDSTRUP HAVN

Flytning_Edit.jpg

ny adresse i århus

Vi har flyttet vores Hinnerup afdeling ind til Aarhus, i nye smukke og lyse lokaler, med en fantastisk udsigt.I er velkomne til at kigge forbi tegnestuen, til en kop kaffe og nyde den gode udsigt.

Praktik 2023.jpeg

Arkplan søger praktikant

Vi er en landskabstegnestue der beskæftiger sig med alle landskabsfagets skalaer; lige fra byudvikling og landskabsstrategi, til gårdrum og tekniske anlæg. Vi har et stærkt hold af medarbejdere med kompetencer inden for design, projektering, beplantning, LAR, DGNB, biodiversitet, bæredygtighed og meget mere.

Dette er kompetencer vi gerne deler ud af, så har du lyst til at prøve kræfter med alle fagets faser, i spændet fra analysen til detaljen, og fremkalde nye helheder der er smukke, overraskende og funktionelle, så kan Arkplan være en praktikplads for dig.

Vunder Daginstitution Bornholmsgade.jpg

Arkplan vinder konkurrence om to nye daginstitutioner

Arkplan har sammen med Krogh Madsen ArkitekterBrix & Kamp, og Bjerregaard & Vigel Pedersen vundet konkurrencen om to daginstitutioner i Aalborg Kommune i hhv. Vestbyen (Skydebanevej) og Øgadekvarteret  (Bornholmsgade).

Daginstitutionernes koncept tager udgangspunkt i leg og nysgerrighed som bærende dele af landskabsprojektet med bl.a. en terrænbearbejdning, som er en aktiv del i børnenes leg og fantasi.

Uderummene er tænkt som sociale rum, som giver børnene mulighed for fællesskab igennem spil, leg og samtale, både i mindre og større grupper.

Børnehaverne er klar til ibrugtagning i 2023.

2sp3jbmed7pt1knb.png

I sidste uge kunne vi fejre det første spadestik på det nye Skolecenter i Jetsmark.
Udover skoleprojektet i Jetsmark har vores arbejde ligeledes omfattet udarbejdelsen af en helhedsplan, som den nye Jetsmark Skole spiller en væsentlig rolle i, for at skabe en sammenhængskraft mellem byerne Pandrup, Kaas og Moseby. Helhedsplanen har til formål at skabe et nyt omdrejningspunkt med nye spændende aktiviteter for byens borgere.
Skolecenteret i Jetsmark er blevet til i samarbejde med Norconsult, Nordic - Office of Architecture og Learning Spaces.

første spadestik

IMG_2117x.jpg

hasseris bytorv

Renovering af Hasseris Bymidte

20211122_141126-2.jpg

nyt rekreativt område i viborg

I Overlund i Viborg har vi sammen med Viborg Kommune og Energi Viborg udvidet et eksisterende regnvandsbassin.
Formålet har været at udvide kapaciteten for at kunne tilbageholde regnvand; samtidig har der fra Kommunens side været fokus på at transformere stedet til et rekreativt område med ny beplantning, nyt inventar og en terrænbearbejdning.
Regnvandsbassinet bliver en del af et større rekreativ område og kommer på sigt til at være et udeskole område for den nye Overlund Skole, som er færdigbygget i 2024.

707C7D17A143ED0DC5FDBAC82B5297AD.JPG

oticon

Oticon er indflytningsklar

Praktik 2020_Edit.jpg

er du vores nye praktikant

Vi søger en dygtig praktikant indenfor landskabsarkitektur/Urban Design til efteråret 2020. Du har mulighed for at blive praktikant på et af vores kontorer i enten Aarhus eller Aalborg. 

Ved interesse kan du kontakte: poul@arkplan.dk

1-2000 Danish Crown landskab for hele grunden-01.jpg

Arkplan har været med i konkurrenceprojektet om et nyt hovedkontor til Danish Crown i Randers. Forslagets bærende landskabselement er et LAR-projekt, som omkranser domicilet og bringer naturen tættere på bygningen.
Herudover er den store naturpark, som udfolder sig på grunden og omfavner såvel parkeringsanlægget som andre funktioner som bl.a. dyrehold med frilandsgrise – et element, som er med til at fortælle historien om Danish Crown.
Selvom vi ikke vandt, er vi alligevel glade for vores forslag. 

danish crown -

nyt domicil

bottom of page