top of page
Bakkegaarden 3_edited.png
Bakkegaarden 4_edited.jpg

fakta

Type:                   Bolig

Beliggenhed:        Frederikshavn, Nordjylland

År:                       2018

Bygherre:              Frederikshavn Boligforening

Samarbejdspartner: Arkinord Arkitekter, Arne Andersen
                           Vrå A/S, Niras, Brix & Kamp A/S

Bakkegaarden

"Stiforbindelser fra alle dele af afdelingen leder via deres perspektiviske udformning ind til det centrale opholdsområde..."

Bakkegården, Frederikshavn Boligforening afd. 2, er opført i starten af 50’erne og rummer i alt 103 boliger i varierende størrelser. De mange års slid har sat sine spor på bygningen, derfor startede i 2009 processen op med at gennemføre en helhedsplan for afdelingen.

 

Det sociale samlingspunkt for projektet er beliggende i gårdrummet med en multibane, leg og opholdsområder. Som afgrænsning til legeområdet skaber en siddetrappe mulighed for ophold, mens små karnapper skaber plads til både siddemøbler og køkkenhaver, der kan dyrkes af ejendommens beboere.

 

Stiforbindelser fra alle dele af afdelingen leder via deres perspektiviske udformning ind til det centrale opholdsområde og understreger herved områdets egenskaber som samlingspunkt.

 

Nyopførte garager, cykel-, vicevært- og affaldsskure er designet med perforerede cortenstålssider og sedumbelagte tagflader, der skaber et naturligt udtryk og giver en forskønnet udsigt oppe fra lejlighedsvinduerne.

Bakkegaarden.jpg
Bakkegaarden 2_edited.jpg
bottom of page