top of page
IMG_9373_Edit.jpg
IMG_9394_Edit.jpg

fakta

Type:                   Uddannelse

Beliggenhed:         Viby, Østjylland

År:                       2011-2014

Bygherre:              Coop Invest

Samarbejdspartner: Sahl Arkitekter, Rambøll

erhvervsakademi 

viby 1.0

"Huset er placeret frit på spidsen ned mod Ringvej Syd, som med sin fremstående karakter repræsenterer området."

IMG_9402_Edit.jpg

Det nye Erhvervsakademi er placeret på en højtliggende grund, som munder ud i en spids. Arealet er et overskydende areal, der er placeret mellem Ringvej Syd, jernbaneskinnerne og en tankstation.

Udfordringen i dette projekt har været at gøre området til et sted, som fremstår karaktergivende og som kan blive en markering og indgang til det gamle FDB-område i Viby J.

Erhvervsakademiet ligger på en skrånende grund, hvilket vi bruger til vores fordel ved at skabe et parkeringsdæk i to etager der bliver skåret ind i skråningen. Hermed får vi separeret parkeringen fra bygningen.

Huset er placeret frit på spidsen ned mod Ringvej Syd, som med sin fremstående karakter repræsenterer området. På denne måde bliver bygningen et omdrejningspunkt for hele området.

Ved hovedindgangen til huset er der placeret en stor, smuk granittrappe. For at skabe et godt sammenhæng i udeområderne designes opholdsmøbler, der både fungerer som møbel og en inddækning af de tekniske installationer således de ikke bliver synlige. Indgangen er placeret på et højere niveau, som samtidig er gadeplanen, hvorimod udendørs opholdsarealerne til bygningen er beliggende på et lavere niveau, hvorfra der er direkte adgang til kantineområdet.

Ved at være omringet af forskellige trafikale spor har det været udfordringen at skabe en grøn oase, hvor der er stille og som ligeledes kan bruges i forbindelse med undervisningen eller som samlingspunkt på de varme dage.

IMG_9440.JPG
bottom of page