top of page
HimmerLand
”Naturens foranderlighed træder frem i alle former og farver, højder og teksturer året rundt i hele HimmerLands udeareal.”
Sundstrup Havn-H2_edited.jpg

HimmerLand har været igennem en større renovering af alle deres udearealer, i forbindelse med opførelse af en ny multihal, et nyt parkeringshus og en udvidelse af deres eksisterende hotel.

Der er lagt stor vægt på grønne og foranderlige rum over hele året, hvor naturens farver og liv er i højsædet. Projektet er delt op i tre grønne zoner med hver deres karakteristika; multihallen, vejareal & ankomst, samt gårdhaver.

Langs vejarealet, er der plantet buske og træer der slynger sig i bløde strøg. Fra receptionen til hotellet og over til multihallen, er der trukket en belagt sti hen over vejen. Stien vil sammen med skiltning og beplantning give de bløde trafikanter en prioritet over bilister der kører igennem området.

Ved ankomstarealerne til både hotellet og multihallen, er der lagt vægt på en ny legende beplantning og belysning, der skaber en samhørighed imellem bygningerne. Beplantningen er hele tiden foranderlig i farver, form, højde og tekstur. Dette gør at resortet tager sig forskelligt ud, alt efter hvornår det besøges. De nye belysningsmaster skaber et markant lysdesign for resortet, der tydeligt baner vej imellem de to indgange. Et mindre flisebelagt areal til restauranten er trukket væk fra det trafikerede område, og er oplyst af stemnings- og effektbelysning for at skabe ro til de spisende gæster.

Fra terræn kan gående bevæge sig op på multihallens tag via en stiforbindelse. Stien forbinder ud til forskellige udsigtspunkter rundt på taget, så både golfbanerne og det omkringliggende landskab og by kan ses fra oven. Flisebelagte opholdsrum giver plads til yoga, crossfit og lignende for resortets gæster i højsæsonen. Et mønster af engblandinger er lagt ud på taget, så der dannes en større variation af farver, der med tiden kan smelte sammen og være til gavn for områdets bier, insekter og andre mindre dyr.

I gårdhaven er der taget afsæt i plads til ro og hvile efter en lang dag med golf i frodige omgivelser hele året rundt. Der har været fokus på stedsegrønne planter og farveskift igennem sommersæsonen.

Type:

Byrum

lokation:

Farsø, Vesthimmerland

Bygherre:

HimmerLand

år:

2020 - 2024

Samarbejde:

OK Nygaard,
Hovaldt arkitekter,
Søren Jensen Rådgivende ingeniører, Ak83,
Krogh Arkitektur,
Kastberg A/S,
Oluf Jørgensen, rådgivende ingeniører,
EKJ Rådgivende ingeniører

bottom of page