top of page
Restrup Fælled
"Restrup Fælled er resultatet af en vunden konkurrence, som omhandler at designe og planlægge en ny landsby."
Sundstrup Havn-H2_edited.jpg

Restrup Fælled er resultatet af en vunden konkurrence, som omhandler at designe og planlægge en ny landsby.

Hele konceptet handler om at skabe fællesskaber ved etableringen af det nye landsbyliv. Det kan være i de spredte boliger og små parceller, hvor jorden udnyttes – i fællesskab og efter præcis de samme principper som for små 100 år siden.

Der er i projektet indtænkt flere boligformer med forskellige sociale muligheder, hvor en af grundtankerne netop er, at stedet rummer mulighederne for at bo i Store Restrup hele livet. Boligerne er beliggende på den jord, der ligger nærmest St. Restrup Herregård, og danner rammen om en genfortælling af det at leve på landet – som barn, ung, familie og i alderdommen. Der er blevet arbejdet med forskellige zoner herunder den private zone ved husene, en mellemzone samt fælleszoner til det uformelle møde i landsbyen.

Bebyggelsen er designet med små boliger, som danner et gårdmotiv med en reference til skalaen i den nærliggende Store Restrup Herregård. I landsbyen etableres der ligeledes fritlæggende længehuse og en stor lade til fællesaktiviteterne.

Området bearbejdes som et naturområde med både vild natur, frugtplantager, skov, fælled, græsningsarealer til dyr, stendiger o.l. Herved vil landskabsbearbejdninger af området sikre et varieret og smukt landskab at bo i.

Type:

Planlægning

lokation:

Store Restrup, Nordjylland

Bygherre:

Udviklingsselskabet St. Restrup Fælled

år:

2018 - 2021

Samarbejde:

Udviklingsselskabet St. Restrup Fælled

bottom of page