top of page
Vestervænget
"En helhedsrenoveringen i Vestervænget, som senere blev nomineret til Renover prisen 2020 af Realdania."
Sundstrup Havn-H2_edited.jpg

Denne helhedsrenovering i Vestervænget er blevet nomineret til Renover prisen 2020 af Realdania. Det er visionen for området, at skabe et boligmiljø, som lever op til de standarder og tilgængelighedskrav, som er nødvendige efter nutidens og fremtidens forventninger.

Visionen med renoveringsindsatsen er, at fremtidssikre området for at gøre det attraktivt for de beboere, som bor i området på nuværende tidspunkt, men også for de kommende beboere.

Med hensyn til det skal bygningerne i området leve op til Landsbyggefondens forventninger og krav om tilgængelighed og at afdelingen fremover har et lavt energiforbrug med fokus på miljøforbedrende foranstaltningen såvel inde som ude.

Det har fra start været planen at nedlægge boliger i afdelingen og at åbne bebyggelsen, Vestervænget, op for omgivelserne. På denne måde skabes der med et flot, visuelt ”indgangsparti” til afdelingen en mere åben bebyggelse, som kan bidrage til at ændre omgivelsernes opfattelse af stedet.

Igennem hele området bliver der anlagt en rød ”løber”, som samler området både fysisk og visuelt. ”Løberen” forbinder alle boligerne med ude- og fællesarealerne.

Type:

Boliger

lokation:

Vestervænget, Skive

Bygherre:

Bomiva

år:

2013 - 2018

Samarbejde:

Erik Arkitekter,
Rambøll

bottom of page