top of page
Z-huset
"Z-huset er et visionært arkitektonisk statement, som med sin bygningsgeometri efterlader markante rum til ophold på terræn."
Sundstrup Havn-H2_edited.jpg

Z-huset er et visionært arkitektonisk statement, som med sin bygningsgeometri efterlader markante rum til ophold på terræn. Rummene består af åbne gårdrum som langs husene har fået udlagt flisearealer og består af grønne arealer i de resterende områder.

I de åbne gårdrum placeres store plantekummer og plinte, som virker rumdannende i det ellers åbne område og skaber privathed omkring boligens terrasser. Plantekummerne sikrer derudover, at der ovenpå den underjordiske parkeringskælder kan gro mindre træer for at give området et grønnere udtryk.

Bebyggelsen har både et vestvendt uderum mod lystbådehavnen og et østvendt uderum mod Boulevarden, hvilket giver rig mulighed for at opholde sig i solen eller i læ for vinden.

Ud mod Jette Tikjøbs Plads har alle boliger en egen lille terrasse, som afskærmes af en smuk og robust beplantning. Fra anden etage og opad har boligerne deres egen store tagterrasse, som alle er afskærmet med værn og en Marehalm beplantning.

Hele kantzonen af bebyggelsen mod Boulevarden og lystbådehavnen er bearbejdet med asfalt og granit i bånd, der giver en sammenhæng med Aarhus Ø og de andre bebyggelser og i området.

Type:

Boliger

lokation:

Aarhus Ø

Bygherre:

Z-huset

år:

2013 - 2017

Samarbejde:

A. Enggaard,
Rambøll,
Sahl Arkitekter

bottom of page